jeudi 1 novembre 2012

Identiteitsfiches Walen


Dag,

Ik ben Emile Bastin, ik ben 16 jaar. Ik ben op 5 februari 1996 in Namen geboren. Ik heb een broer van 18 jaar en twee halfbroers van 19 en 21 jaar, omdat mijn ouders gescheiden zijn. We wonen in een groot huis in Vedrin niet ver van Namen. Ik hou van Vedrin, want ik heb veel vrienden en mijn kamer is de beste van het huis. Ik heb een prachtig uitzicht.

Ik ben normaal voor mijn leeftijd, maar ik ben heel slank. Ik heb blauwe ogen en blond haar. Ik ben heel rustig.

Ik ben een echt sportief type. Mijn lievelingsport is voetbal natuurlijk! Ik speel in Flawinne. Ik speel ook tennis omdat dat een prachtig sport is.

Mijn studierichting is sport/talen op school omdat ik van de talen hou. Ik heb liever de les Nederlands dan de les Engels want de uitspraak is gemakkelijker. Ik weet niet wat ik later zal worden maar ik wil veel geld hebben, natuurlijk !

Tijdens de vakantie ben ik naar Frankrijk met veel vrienden gegaan. We hebben veel gedronken, ik was vaak zat.

Ik ben gelukkig als ik met mijn vrienden en mijn familie ben, als ik Fifa speel en met de meisjes natuurlijk !.                          

Antwoorde me vlug !

Tot straks,

Emile B.


 

 

Goeiedag,

Ik ben Boris V****, ik ben 17 jaar oud en ik woon in Jambes. Ik heb een broer, hij heet Maxant en hij is 16. Mijn vader heet Philip, hij is leraar Nederlands en mijn moeder heet Patricia. Ze is vastgoedmakelaar (ze verkoopt huizen).

Ik heb bruin haar, ik ben 1m78 groot. Ik ben kalm en ik lach graag.

Mijn hobby’s zijn sporten en fuiven. Ik doe veel aan sport en ik speel voetbal in een voetbalclub, FC Naninne. Twee jaar geleden heb ik voor UR Namen gespeeld in D2 (tweede afdeling) en D3. Soms ga ik met mijn vrienden naar Sclessin (Standard Luik) om naar een voetbalmatch te kijken.

Ik fuif ook graag en ik ga elke week naar een fuif en volgend weekend zijn het de Waalse Feesten.

Ik ga naar school in Ste Marie Jambes. Wat denk ik over school? Ik houd niet veel van school maar we zijn verplicht om naar school te gaan. Ik ben het derde jaar blijven zitten.

Ik weet niet wat ik later wil woorden maar ik denk dat Nederlands heel belangrijk is om een job te vinden in België. Maar ik vind dat Nederlands niet gemakkelijk is om te studeren.

Deze zomervakantie ben ik met mijn vrienden naar Spanje gegaan. Ik ben in een villa bij Alicante gaan logeren. We hebben veel gezwommen …

Voor mij is gelukkig zijn mijn vrienden ontmoeten, aan sport doen en uitgaan.

Tot straks,

Boris


 

 

Beste penvriend ;

 

            Ik ben Thibaud en ik word achtien jaar oud op de tiende november. Ik woon met mijn ouders. Ze zijn niet gescheiden. Ik heb drie kleine zussen. Het is niet altijd gemakkelijk met hen. Ik woon in een huis in Dave. Het ligt op een kilometer of 6 /7  van mijn school . Het is een leuk en mooi dorpje. Mijn adres is : Voye do p’tit vevi, 8 5100 Dave.

            Ik ben vrij groot en slank. Ik heb licht bruin haar en groene ogen. De mensen zeggen dat ik velegen ben maar dat ik ook goed kan lachen.

            Ik doe graag aan sport. Ik speel voetbal in een ploeg. Ik trein 4 uur per week. Eén van mijn andere hobby is karting. Ik breng mijn tijd graag met mijn vrienden in de stad door. Ik ben geïnteresseerd in formule 1, rally … alle motorsporten.

            Op school volg ik « wetenschapen en lichamelijk opvoeding». Maar later zou ik graag met mijn vader werken. Hij heeft autobedrijf en ik ga er soms graag werken. Dit is een gebied dat zeer interessant is.

Ik denk dat we veel woordenschat leren op school die nutteloos is. We zouden meer woorden moeten leren die we elke dag gebruiken en ik vind dat de taaluitwisseling een leuk ding is want zo leer je sneller en beter .

            Tijdens mijn zomervakantie ben ik drie weken naar de kust geweest. En dan in augustus ben ik 10 dagen naar Frankrijk in een Club Med gegaan. En voor de rest ben ik thuis gebleven en ik heb me met mijn vrienden geamuseerd.

            Ik voel me gelukkig als ik met mijn vrienden ben of met mijn vriendinnetje en ook als ik kart rijd. Het kan misschien vreemd lijken maar als ik slaap voel ik me gelukkig.

Ik zal heel blij zijn  als je met mij correspondeert.

Tot straks,

Thibaud


 

 

Beste penvriend,

 

Ik ben Augustin , ik ben 15 jaar ( ik ben op 4 november 1996 geboren). Ik heb 2 zussen maar ik heb geen broer( ik vind dat jammer). Mijn moeder is een leerkracht godsdienst en mijn vader is een politieagent. Mijn zussen zijn 6 en 14 jaar oud , ze heten Noéline en Valentine. Ik woon in Thon ,een dorp dichtbij Andenne ( in de provincie Namen ). Dit is één van de mooiste dorpen in Wallonïe. Ik ben er trots op. Mijn adres is :19,rue du Try,5300 Thon. Maar we zullen tijdens  de Herfstvakantie verhuizen...

 

Ik ben een sportief type , ik ben groot ( +/-1 meter 85 ) en slim, ik heb bruin haar, bruine ogen , ... Ik ben kalm, leuk, niet hevig maar ik ben ongeduldig ...

 

Ik ben dol op computer en PS3 , mijn favoriete videospelletjes zijn  Minecraft » , « Battlefield » en « Call of Duty » , maar ik heb een echte passie voor natuur ... Ik houd ook van Rubik's cubes , ik verzamel die( over 10 rubik's cube). Ik doe ook aan sport , ik heb 2 uur dans en 2 uur circus (ja , ik ben zonderling ^^)

 

Ik ben in het 5de jaar sport-talen in Ste-Marie Jambes , ik heb Engels en Nederlands ; en voor mij is het heel belangrijk in Belgïe, omdat we in een tweetalig land wonen. Later, zal ik proberen leerkracht wiskunde of biologische onderzoeker zijn... Ik vind een taaluitwisseling heel interessant omdat het een goede gelegenheid is om vrienden te maken.We kunnen ook ons Nedelands / Frans verbeteren.

 

Tijdens mijn zomervakantie ben ik tijdens 3 dagen naar De Panne gegaan , het is een echt mooie stad met leuke hotels ! Ik ben gek op ijsjes en daar zijn er veel ijsverkopers ! Maar we hebben veel kleren gekocht omdat mijn zus dol is op winkelen (en ik houd niet van winkelen).

 

Voor mij is gelukkig zijn fit te zijn. Het is met vrienden of familie te zijn en het is in een goede sfeer te hebben...

 

Er is een klein probleem... Ik ben allergish voor lactose, katten, honden, papegaien , ...

 

P.S. Ik houd niet van alcohol , bier , ...

 

Tot binnenkort,

Willem Augustin


 

 

Hallo,

 

Hoe gaat het ? Ik ben Noémie Clamar-Pirlot. Ik ben een meisje en ik ben 16 jaar oud maar bijna 17 jaar oud aangezien ik op 2 november 1995 ben geboren. Mijn ouders zijn gescheiden maar mijn moeder is hertrouwd. Ik heb een broer, hij heet Nathan en hij is 10 jaar oud. Ik heb een halfbroer ook maar hij leeft met mijn vader en mijn stiefmoeder in Bergen. Mijn stiefvader heeft een dochter. Ze heet Elsa en ze is 10 jaar oud, ze komt een weekend op twee. Ik heb een hond, hij heet Kazan.

 

Ik woon in Malonne, "Chemin des deux pays" nummer 12. Mijn dorp is niet zo groot, het is op het platteland. Er is veel wegen om te wandelen en aan het einde van mijn straat is er een speciaal bos. Ik wandel soms in Malonne met mijn beste vriendin die op 5 minuten lopen van mijn huis woont. Ik leef in een huis met een tuin. Mijn huis is niet zo groot noch klein. Er zijn vier slaapkamers, mijn kamer is op de het gelijksvloer tegenover de speelkamer en de kamer van mijn broer.

 

Ik ben vrij klein aangezien ik 1m57 groot ben. Ik weeg 50kg. Ik heb lang bruin haar en bruine ogen. Ik ben sociaal, glimlachend, vriendelijk.

 

Ik doe aan klassiek dans twee uur per week in een club in Bois de Villers. Ik ga graag naar feesten met mijn vrienden. Ik ga naar de stad in Namen om te winkelen of voor een drankje met mijn vrienden. Ik werk in een bakkerij bijna elke zondag.

 

Op school is mijn studierichting sport en talen. Ik denk dat school heel belangrijk is omdat als je een goed beroep later wil hebben je goed moet werken op school en ik denk dat de les Nederlands leuk is want een andere taal spreken is belangrijk om te reizen of voor een vast beroep. Later wil ik fysiotherapeut worden omdat ik graag de mensen help, maar later wil ik me specialiseren om met baby's en kinderen te werken.

 

Ik denk dat de taaluitwisseling een goed idee is want dit is een goede manier om in praktijk te brengen wat je in de taallessen leert en om over alles met iemand in zijn/haar moedertaal te spreken.

 

Tijdens mijn zomervakantie was ik op een camping "Les Pinèdes" in het zuiden van Frankrijk voor twee weken begin juli. Daar ontmoette ik veel jonge mensen die ook in België wonen. De rest van mijn vakantie heb ik mijn vrienden gezien. Ik ben naar Blankenberge voor een dag met mijn vriendje en twee andere vrienden gegaan. Ik heb in de bakkerij tijdens 7 dagen in augustus gewerkt. Ik ben naar Walibi ook met 8 vrienden gegaan. Het was heel leuk.

 

Voor mij is gelukkig zijn vrienden te hebben die daar voor je zijn. Het is een ​​verenigde familie te hebben. Het is geld te hebben om te doen wat je wilt, zoals met vrienden uitgaan of cadeau’s aan te bieden aan onze geliefden of kopen wat je lief heb om comfortabel te leven, ...

 

Schrijf me vlug. Tot ziens,

Noémie


 

 

Dag,

Hoe gaat het ? Ik prima. Ik zal me voor stellen.

Mijn naam is Pinsmaille en mijn voornaam is Vivien. Ik ben 16 jaar oud. Ik ben geboren op 27 april 1996. Ik woon in Warisoulx. Het is een klein dorp in de provincie Namen. Ik woon rue de la brasserie 1a. Ik woon met mijn vader , mijn moeder en mijn broer. Ik vind dat mijn dorp heel rustig is. Ik voel me blij in mijn dorp

Ik ben klein. Ik ben een echt sportief type. Ik heb twee mooie blauwe ogen. Ik ben sympathiek met iedereen maar soms ben ik slechtgehumeurd. Het is in mijn karakter. Ik ben een beetje jaloers. Het is in mijn aard.

Ik heb hobby’s. Ik ben lid van een voetbalclub Meux. Ik speel al 11 jaren voetbal! Ik zou graag fietsen en basketbal spelen. Ik houd veel van videospelletjes. Het is mijn tweede passie na voetbal.

Ik studeer in Sainte Marie Jambes. Het is een goede school voor sport en talen. Ik houd niet van Nederlands. Het is geen mooie taal. Er is veel woordenschat en veel grammaticale regels. Ik vind Nederlands moeilijker dan Engels. Ik denk dat de taalluitwisseling een goed ding is want het is gemagelijkker Nederlands te leren. Later wil ik boekhouder worden.

Deze zomervakantie ben ik naar de Verenigde staten geweest. Het was fantastich. Ik ben met mijn neef vertrokken. Ik heb Los Angeles, San francisco en Las Vegas bezocht. Na mijn vakantie heb ik voor mijn examen wiskunde gestuderd.  Het was heel saai.

Voor mij is gelukkig zijn vrienden hebben, gezond zijn en een huis hebben.

Nu weet je een beetje meer over mij.

Schrijf me vlug !

Tot ziens,

Vivien.

 


 

 

Hallo,



Ik ben Pauline Soreil en ik ben 16 jaar. Ik ben op 7 maart 1996 geboren. Ik woon in Rue de la Bossière 12C, 5537 Anhée. Anhée is een klein dorp, dichtbij Dinant. Ik woon in een mooi huis. Er is een grote keuken, een leuke badkamer. Mijn kamer is bruin, roos en groen. Ik heb een bureau, een televisie en een computer.
Dat is mijn favoriete plaats. Mijn buren zijn tof en sympatiek. Mijn buurt is rustig.

 

Ik ben halfbloed. Ik ben klein met een normaal gewicht. Ik ben vaak blij, ik hou van lachen, plezier hebben en veel feesten. Maar ik ben frank ook. Ik heb veel vrienden en een vriendje, ik ben nooit alleen.

 

Mijn hobby’s zijn lezen, naar muziek luisteren, chatten, naar films kijken. Mijn favoriete sport is turnen. Ik turn graag 2 keer per week. Ik doe zumba ook, 1 keer per week. Ik ga graag naar de stad met mijn vrienden, en we gaan naar een café. Ik zeg nooit nee tegen een glas alcohol.

 

Ik ben in het 5de jaar “sport-talen”. Ik heb 4 uur Nederlands, 4 uur Engels en 4 uur sport. Ik hou van talen. Ik spreek graag Nederlands maar ik ben gek op Engels. Het is gemakkelijk. Later wil ik feestorganisatrice worden. Dat is een toffe baan. Voor me is de taaluitwisseling heel goed. Het is een goede manier om te communiceren en te leren.

 

Tijdens mijn zomervakantie ben ik naar de stad gegaan, ik ben ook naar de bioscoop gegaan. Ik heb geshopt. Ik heb met kinderen van 5-6 jaar en 9-12 jaar gewerkt. Dat is een leuk werk.

 

Voor mij is gelukkig zijn met mijn vrienden omgaan, voor school te slagen en  van het leven te genieten !

 

Ik kus je, schrijf me vlug !



Pauline


 

 

Dag ,

Hoe gaat het met je ? Hoe is je eerste schooldag gebeurd? En je vakantie ? Ik ben zeer blij om met je een taaluitwisseling te beginnen.


Ik heet Charlotte Smal. Ik ben 16 jaar oud. Ik ben op 16 februari 1996 geboren. En je, wanneer ben je geboren ? Ik heb een zus die Carla heet en ze is 12 jaar oud. En je, heb je zussen en broers ? Mijn moeder heet Laurence, ze is 44 jaar oud en ze is verpleegster. Mijn vader heet Bernard, hij is 45 jaar oud en hij is een garagist . Ik woon in Vezin naast Andenne met mijn familie en mijn adres is : "Sentier de la Saule , 425A 5300 Vezin". Mijn dorp is klein, zeer kalm en er zijn veel jongeren. Er is een voetbalveld en een sportcomplex. De naaste steden zijn Andenne of Namen waar er veel winkels , cafe's en een bioscopen zijn . Ik leef in een huis met een grote tuin, een garage, 5 kamers beneden, 3 slaapkamers boven en een badkamer.


Ik ben 1m80 groot (ik ben groot voor een meisje), met lang bruin haar en mijn ogen zijn grijs en groen . Ik ben lief, altijd glimlachend en ik help graag mijn ouders of mijn vrienden. Ik heb ook een sterk karakter . Ik ben een vriendelijke persoon. Ik ontmoet graag nieuwe personen.


Mijn sport is zwemmen (2 keer per week), ik ben er dol op ! Ik ga graag naar de bioscoop, ik luister graag naar muziek en ik winkel graag met mijn vrienden. Ik blijf graag met mijn vrienden. Ik interesseer me in de mode.


Ik ga naar "Sainte - Marie Jambes " op school . Mijn studierichting op school is sport - talen, ik ben in het 5de jaar. Mijn school is aangenaam met een groot park, de leraars zijn lief en ze helpen ons graag . Nederlands is mijn tweedetaal en het is zeer belangrijk deze taal te leren om in België te werken of om op zeevakantie te gaan . Ik weet nog niet wat ik later wil worden . Ik heb nog de tijd om na te denken . Ik denk dat de taaluitwisseling een goed idee is om met een Vlaamse jongen of meisje te spreken en om zijn cultuur te kennen.

 

Tijdens mijn zomervakantie ben ik met mijn ouders naar Biarritz en Avignon in het zuiden van Frankrijk gegaan. Ik heb in een camping gelogeerd. Dat was leuk omdat er veel jongeren en veel activiteiten waren. Daarna in augustus ben ik naar de Panne met mijn tante gegaan . Ik heb ook in een kantoor gewerkt. Ik heb ook mijn vrienden gezien.


Voor mij is gelukkig zijn een goede gezonheid hebben, echte vrienden hebben en familiefeesten. En jij ? Ik zal blij zijn om je niews te hebben.


Tot ziens,

Charlotte


 

 

Hallo ,

 

 

Ik heet Justin Libion. Ik ben 17 jaar oud en ik ben op 2 juli geboren. Ik heb geen broers of zussen. Mijn moeder heet Brigitte en mijn vader Louis. Ik heb een grote familie.

 

Ik woon in Wépion, het is een dorp niet ver van Namen. Mijn adres is Rue Adrien de Premorel n°21 , 5100 Wépion. Mijn wijk is erg rustig , er is een café aan de koek van mijn straat. U kunt rustig en drankje in deze café drinken. Mijn huis is modern en geordend. Ik heb een kleine tuin maar dat is goed omdat ik niet vaak moet maaien. Mijn buurman is niet erg sympathiek en soms is hij boos over mij. Ik heb een andere buurman en het is mijn beste vriend . Hij heet Juan Colpaert.

 

Ik ben 1m75 groot met blond haar en blauwe ogen. Voor mij is vriendschap heel belangrijk. Ik hoop dat ik een vriendschap zal vinden als ik veel vrienden heb.

 

Ik speel voetbal in een club. Mijn club is C.S Wépion. Ik speel met mijn vrienden. Op dinsdag en donderdag moet ik trainen. En op zondag heb ik een wedstrijd. Mijn hobby's zijn met mijn computer of playstation spelen en ook ga ik naar fuiven met mijn vrienden . Ik hou ervan om plezier te hebben .

 

Ik zit in de 5de klas . Mijn school is St Marie Jambes . Ik ga naar school met de bus. De les begint om 8u30. Ik vind dat heel leuk en goed dat we Nederlands leren. Later weet ik niet wat ik wil worden. De taaluittuisseling is erg mooi omdat ik nieuwe vrienden zal kennen en het is de mooite waard !

 

Tijdens mijn zomervakantie bleef ik thuis omdat ik een studentenjob had . Ik ben in mijn dorp en met mijn vrienden gebleven . Ik ging naar veel festivals.

 

Ik voel me gelukkig als ik lach ! Voor mij is gelukkig zijn zich goed in zijn vel voelen en vriendelijk zijn met de meeste mensen.

 

Schrijf me vlug ! Veel kusjes!

 

Tot straks,

Justin


 

 

Dag penvriend,


Ik ben Anne-Sophie Anciaux.
Ik ben op 26 april 1996 geboren, dus ben ik 16 jaar oud. Ik heb een grote familie. Ik heb een zus en twee broers. Mijn zus heet Aline en ze is 21. Mijn broers heten Arnaud en Adrien en ze zijn 19 en 13. Mijn moeder is 48 en ze is een verpleegster. Mijn vader is 47 en hij is een bankier. Ik hou van dieren maar ik heb er geen.

 

Ik woon in Moustier. Mijn huis heeft twee verdiepingen. Ik vind dat mijn huis  leuk is want er zijn veel dingen te doen. En bovendien heb ik een grote tuin. In mijn buurt is er een station en het is belangrijk om te reizen.


Ik ben niet heel groot. Ik ben 1,60meter groot. Ik heb lang bruin haar en mijn ogen zijn blauw. Ik ben een leuke persoon en ik lach altijd. Ik ben vrij eerlijk en ik ben erg nieuwsgierig.


Ik heb veel activiteiten. Ik turn twee keer per week en ik ben lid van een club in Auvelais. Ik dans een keer per week. Ik speel ook piano op maandag en ik ga bij de chiro op zaterdag. Ik heb ook hobby’s. Ik heb een passie voor tekenen en ik winkel graag met mijn vrienden.


Mijn school is ISMJ en ik vind dat het goed is. Ik leer Nederlands en Engels omdat talen me interesseren. Soms is het moeilijk en ik begrijp niet. Daarom zou ik graag tweetalig zijn. Ik vind dat de taaluitwisselingen heel nuttig zijn omdat het een manier is om gemakkelijker een andere taal te leren.

 

Ik weet niet wat ik graag later zou doen maar ik zou graag naar de V.S. voor mijn laatste jaar.


Tijdens mijn vakantie ben ik twee weken maar een kamp in Frankrijk gegaan. Dan ben ik een week met mijn familie aan zee vertrokken. Het was geen mooi weer maar ik heb me geamuseerd. De eerste twee weken van augustus ben ik met mijn nicht in de Ardennen geweest. Daarna ben ik een week thuis gebleven en ik heb elke dag met mijn familie of mijn vrienden in mijn zwembad gezwommen. Dat was prachtig! Aan het einde van mijn vakantie ben ik met mijn familie in Annecy geweest. Het was een droomvakantie! Daar heb ik met veel mensen kennisgemaakt. Met hen ben ik dagelijks naar het zwembad gegaan. Het was super!


Voor mij, is geluk zijn vrienden en familie hebben, gezond zijn, andere doen lachen en hen geluk brengen en natuurlijk zijn droom volgen.


Tot binnenkort. Kusjes.

 

Anne-Sophie

 


 

 

Beste penvriend,


Dag, hoe gaat het ? Ik ben Alyssa Segat en ik ben zestien jaar. Ik ben op 11 april 1996 geboren. Ik heb een broer, zijn naam is Dorian en hij is 13. Mijn moeder is 42 en ze is kapster en mijn vader is 45 en hij is slager bij Renmans. Ik woon in een dorpje in de provincie Namen. Toen ik klein was, woonde ik in Gelbressée en mijn dorpje was rustig maar nu woon ik in Maizeret en het is lawaaierig, dat is saai. Ik verkies op het platteland wonen omdat ik vind dat er te veel mensen in de stad zijn. Achter mijn huis is er de Maas. Ik vind dat leuk want dat is een mooie landschap. Ik heb een grote slaapkamer op de eerste verdieping. Dat is mijn favoriete kamer omdat ik van de decoratie hou en er is een tv.

Ik heb lang blond haar en bruine ogen. Ik ben vrij slank en ik ben 1,65 meter groot. Ik glimlach altijd en ik ben blij. Ik ben altijd heel geduldig en ik luister naar mijn vrienden. Ik hou van de relatie met mensen.


Ik doe graag aan sport. Mijn lievelingsport is turnen. Ik ben lid van een club en ik turn drie ker per week. Ik ga graag naar de bioscoop. Ik ga vaak naar Walibi met mijn vrienden en we brengen leuke momenten door. Ik vind atletiek heel interessant.

Ik ben student in Sainte Marie Jambes. Ik denk dat het een goede school is. Ik vind dat onze leerkrachten heel geduldig en streng zijn. Ze verklaren heel goed en helpen de leerlingen die hulp nodig hebben. Ik vind de les Nederlands heel belangrijk omdat ons land twee talen heeft. Nederlands leer ik vooral om met mijn familie in contact te blijven. Ik heb een Vlaamse tante. Ik vind dat Nederlands niet een heel mooie taal is en het is moeilijk om te studeren. Later wil ik sportlerares worden.


Tijdens de zomervakantie heb il veel dingen gedaan. Ik ben naar Frankrijk in een camping gegaan. Ik heb met de auto gereisd want ik ben bang voor het vliegtuig. Ik vind kamperen leuk omdat de mensen vriendelijk zijn. Dus heb ik veel jongeren ontmoet en we gingen elke nacht uit naar de discocamping. Overdag ben ik naar het zwembad gegaan, dat was een heel groot zwembad. Daarna ben ik tijdens een week met mijn vrienden naar Frankrijk gegaan om te gaan turnen. Dat was heel verrijkend en heel leuk. Dan heb ik tijdens drie weken met kinderen als begeleider gewerkt. Dat was goed voor mijn toekomstige leven omdat ik graag lerares zou worden.


Voor mij zijn familie en vrienden het belangrijkst.
Dus breng ik veel tijd met hen door. Voor mij is geluk in goede gezondheid zijn en ik eet enkel fruit en groenten. Ik wil absoluut in topvorm zijn. Later zou ik graag twee of drie kinderen hebben. Ik droom ervan.


Tot binnenkort. Kusjes.

Alyssa


 

 

Beste penvriend,

 

Ik ben François Lejoly, ik ben achttien jaar oud. Ik ben op vierentwintig juli geboren. Ik woon in een klein dorp niet ver van Namen met mijn familie, ik heb twee broers en één zus. Mijn broer David is éénentwintig jaar oud, mijn klein broer Johan is twaalf jaar, en mijn zus is drieentwintig jaar oud, ze is de oudste.

Mijn adres is 92 rue des fours à chaux, 5190 Balâtre. Ik vind dat dorp  mooi en de buren zijn heel sympathiek! Ik heb een groot huis en één  prachtige tuin met veel bloemen en één moestuin.

Ik ben 1 meter 74 groot , ik heb bruin haar, blauwe ogen en ik ben vrij slank.   Ik hou veel  van muziek en ik speel graag piano. Ik ben dol op boksen.  

Mijn studierichting is sport-talen. Ik voel me goed in deze studierichting omdat ik van talen en sport  hou. Ik vind dat veel talen spreken heel belangrijk is.  Nederlands is niet mijn favoriete taal maar ik spreek het graag! Later zou ik graag pianist worden. Volgens mij, is de taaluitwisseling één interessante idee omdat ik één andere kultuur kan leren kennen en ik kan ook mijn Nederlands verbeteren.

Tijdens deze zomervakantie ben ik naar Kroatië gegaan. Het was super tof, en het was mooi weer.

Daar was de zee blauw en warm, daar heb ik mijn verjaardag gefeest. Tot nu toe was deze  vakantie de beste die ik beleefd heb.

Voor mij, is gelukkig zijn piano spelen , de zon en de zee en naar verschillende landen met mijn vrienden reizen!

Antwoord me vlug !

 

Tot ziens,

François

 


 

 

Hallo ,

 

Mijn naam is Akim Lorfevre. Ik ben bijna zestien jaar oud. Ik ben op 28 november 1996 geboren . Ik ben Belg. Ik ben ook afkomstig van Algerije. Mijn vader is Belg maar mijn moeder is Algerijns. Ik heb een grote zus. Mijn ouders zijn gescheiden. Ik verblijf in een appartement in een stedelijk gebied . Ik woon in Jambes, in de streek van Namen in België. Ik leef graag in de stedelijke gebieden want alles is binnen handbereik.

Mijn beschrijving : ik ben sympathiek, gezellig. Ik zorg voor een goede sfeer, ik lach graag maar ik ben snel boos. Fysiek ben ik lang, bruin, een beetje donker.

Mijn hobby’s zijn voetbal , motor gp en sportwagens . Ik hou ook van NBA. Mijn lievelings speler is Lebron James in NBA. Ik ben dol op motor gp en sportwagens. Later wil ik graag een Lamborghini hebben . Ik speel voetbal in een club. Voetbal is mijn passie .

Ik studeer " sport talen ". Ik vind dat school belangrijk is. De les Nederlands is een leuke en interresante les. Later wil ik kinesitherapeut worden.

Tijdens mijn zomervakantie ben ik naar Perignan gegaan.

Voor mij is gelukkig zijn mijn vrienden, het leven en mijn hobby's.

Nu weet je meer over mezelf.

 

Tot straks,

Akim

 

 

 

 


 

 

Hallo mijn toekomstige penvriend ,


Ik ben Lucas Fanchini. Ik ben 16 jaar oud. Ik heb een zus (Lara), mijn ouders zijn Yves en Christel .


Ik woon in een klein dorp in de provincie Namen : Saint-Martin . Ik heb een mooi huis van 1893 op het dorpsplein.


Ik ben een heel sportief type. Ik ben 1m74 groot en met iedereen bevriend . Ik loop graag, op school ben ik de beste van mijn studierichting . Ik speel ook graag volleybal in een club. Ik heb een motor en ik rijd graag karting. Alle  sporten interesseren me .


Mijn studierichting is sport en talen . Ikhoud niet van school, ik leer Nederlands om een goede job te kunnen vinden. Ik wil turnleraar worden. Ik heb al een penvriend van Lochristie en dat is heel leuk.


Tijdens mijn vakantie heb ik gelopen, gezwommen, en ik heb ook aan windsurf gedaan en ik ben naar Italië geweest.


Ik ben gelukkig als ik met mijn motor rijd, als ik aan sport doe en als ik iets lekkers eet.


Als je mijn profiel aantrekkelijk vindt, kies me, alstublieft .


Tot straks,

Lucas


 

 

Goeiedag,

 

Ik ben Debauche Emmy, ik ben 17 jaar en ik ben op 15 juni 1995 geboren. Ik heb één broertje, hij is 12 jaar en hij heet Lorenz.  Ik woon in één leuk dorp… Perwez. Dat ligt op het platteland maar het is geen echt rustige buurt.  Niet ver van mijn huis ligt een klein bos. Het is leuk om erin te wandelen…

Ik heb bruine ogen, bruin haar ook, ik draag een bril, en ik ben 165cm groot.  Ik ben niet dik en niet te slang ! Ik ben vrij normal.

Ik ben dol op paardrijden. Het is mijn hobby ! Ik ga elke week naar de manege. Ik droom  ervan mijn echt paard te hebben  maar mijn ouders willen dat niet!

Elke week werk ik in een bakkerij om paardspullen te kopen. Ik doe ook zumba-fitness één of twéé keer per week, het is fantastish ! Na één uur  ben je uitgeput… Maar ik vind dat leuk en je leeft je goed uit ! Ik zwem ook graag, maar ik doe dat niet.

Ik neem  elke dag de bus met mijn broertje want hij zit in de 1ste klas. Dus leer ik in Sainte Marie Jambes en ik zit in het 5de jaar. Daar leer ik talen zoals Nederlands… Ik vind Nederlands één beetje moeilijk maar ik moet dat leren voor mijn toekomst, het is belankrijk ! Later wil ik binnenhuisarchitect worden of politieagente worden. Ik leer ook Engels, dat is ook moeilijk… Ik heb vier uur sport per week, en dat is cool. In enkele sporten ga je af en toe uit de bol.

Tijdens mijn zomervakantie, wat heb ik gedaan? Te veel dingetjes !!! I kwas in Spanje 10 dagen en in Frankrijk 10 dagen ook. Dat was heel tof !! In Spanje bleef ik in de villa want we hadden één groot zwembad thuis, maar soms ging ik naar zee want dat was op 600 meter afstand . In Frankrijk, deed ik veel dingentjes. Ik was in Vendée dus je kan bezoeken, naar de zee gaan en in de camping blijven …. Ik bleefop, één dag aan zee, één dag bezoeken, één dag in het campingzwembad. Maar ik reed ook quad, deed aan Jet-Ski en Karting. Dat was super leuk !!!!

Schrijf me vlug !

Tot ziens,

Emmy.

 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire